Fogyókúrázók étrendje

 

Az elhízás a táplálék felvétel növekedésében és/vagy a leadás csökkenésében nyilvánul meg, amely az elhízott személy zsírtömegének növekedéséhez vezet. A nagyobb zsírtömeg viszont további anyagcsere, és más, egyéb betegségek kialakulásához vezet. Tehát, több energiát fogyasztunk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van, bőségesen táplálkozunk, és keveset mozgunk. Az elhízás azonban nemcsak kozmetikai kérdés, hanem nagyon sok betegséget hordoz következményként. Szív-, és érrendszeri megbetegedések (érelmeszesedés, magas vérnyomás, keringési elégtelenség) gyakoriságát fokozza, külön¬böző anyagcsere-betegségekre hajlamosít (II.típusú diabétes, melynek fokozza gyakoriságát és súlyosságát is), különböző ízületi megbetegedések (köszvény, ízületi gyulladás) kialakulását elősegíti.

Az egészséges táplálkozás kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni. Fontos, hogy az elválasztás során sokféle étellel és ételkészítési technológiával ismertessük meg a csecsemőt. Ízlés világa ekkor alakul ki, mely elkíséri majd egész életén keresztül.

A fogyókúra a zsírszövet mennyiségének csökkentését jelenti. Alapja az egyén elhatározása, döntése. Fontos, hogy pontos ismeretei legyenek a fogyókúra módszeréről, idejéről, a hozzá kapcsolódó ismeretekről. Az akarata és az ismeretei alapján hozza meg a döntését, melyek nem működnek egymás nélkül. A sikeres fogyókúra team-munka eredménye. Együttműködik a hozzátartozó, a dietetikus, a pszichológus és a gyógytornász. A fogyókúra fontos segítője a rendszeres testmozgás. Hetente legalább háromszor sétáljon, vagy ússzon.

Bővebb információ: +36 30 377-2409 vagy czuczai.gabriella@gmail.com